Dünyanın En İyi Oyunları Hangileridir?

Dünyanın En İyi Oyunları Hangileridir?

Dünyanın en iyi oyunları hangileridir? Dünya genelinde bilgisayar ve mobil oyunları oynayan insan sayısı her sene artış gösteriyor. Oyun dünyasının e-spor ve çeşitli yayın uygulamalarıyla birlikte giderek popülerleşmesi oyuncu kitlesini de arttırıyor. Bu artış oyuncuların kafasında dünyanın en iyi oyunları sorusunu doğuruyor. Bu sorunun nesnel olarak bir cevabı mevcut değil.

Dünyanın En İyi Oyunları

Global oyun piyasasında oyun çeşitliliğin her gün giderek arttığı da düşünülürse her oyunun kendine ait bir oyuncu kitlesi mevcut. Ancak bazı türleri ve o türlerin oyunları kendilerini eğlence dünyasında bir adım öne çıkartıyor.

Mobil Oyunlar

Günümüz çağında artık herkesin cebinde bir akıllı telefon mevcut. Oyun yapımcıları akıllı telefonları aynı zamanda oyun konsolu olarak da nitelendiriyor. Pc’ de oynanan oyunlarını mobile optimize ediyor. Bununla birlikte artık sadece mobile özel oyunlarda üretilmekte ve çokça yaygınlaşmakta. İnsanların pek çoğu seyahat ederken, boş zamanlarını değerlendirirken mobil oyunları da tercih etmekte. İşte son zamanların en çok sevilen mobil oyunları:

PUBG Mobile

Arkadaşlarınızla veya bireysel olarak oynayabildiğiniz bir online hayatta kalma oyunudur. Pc versiyonun satış rekorları kırmasının ardından bayrağını mobile devretti PUBG. Tencent Games önderliğinde üretilen oyun pek çok kullanıcı tarafından beğenildi ve geçtiğimiz yıl en çok oynanan mobil oyun listelerinde üst sıralarda kendine yer buldu.

Candy Crush Saga

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte Candy Crush’da yıllardır en çok oynanan mobil oyunlardan biri olmayı başardı. Bulmaca türünde olan bu oyunda amaç tablodaki şekerleri patlatarak seviye atlamak. Milyonlarca oyuncunun oynadığı oyun 2012 yılında çıkmış ve şimdiye kadar gelmiş geçmiş en çok oynanan mobil oyunlardan biri olmuştur.

Mobile Legends: Bang Bang

Mobile Legends: Bang Bang

MOBA oyun türünün PC de yaygınlaşmasının ardından çıkan Mobile Legends kendine has oyuncu kitlesiyle mobil cihazlarda en çok oynanan oyunlardan biri olmuştur. Amacınız seçtiğiniz karakterlerle birlikte savaş alanında karşı takımı bozguna uğratmak. Dünya genelinde yaygın olan oyunun Türkiye ayağı ise hiçte azımsanmayacak kadar büyük. Büyük kazançları olan turnuvaları ile de dikkatleri üzerine çekmiştir. Online olarak oynanan oyun çıkış yılı olan 2016’dan bu yana en çok oynanan mobil oyunlardan biri olmuştur.

Bilgisayar Oyunları

Oyun sektörünün kalbi olan bilgisayar oyunları, bünyesinde hayli fazla oyun türü ve çeşitliliği bulundurmakta. Futbol severlerin FİFA, PES serisini tercih etmesi aksiyon severlerin Call Of Duty serisini oynaması gibi örnekleri çoğaltılabilir ancak şu an çok popüler olan ve oyuncu kitlesi diğerlerine göre daha çok olan oyunlara göz atacağız. Ancak kalitesini kullanıcılara ispatlamış oyunlara da değinmekte fayda var.

  • Assasin’s Creed Serisi
  • Witcher Serisi
  • Resident Evil Serisi
  • FİFA Serisi
  • PES Serisi
  • NBA2K Serisi
  • Call Of Duty Serisi
  • Need For Speed Serisi

Ve liste onlarca oyunla uzayabilir. Bilgisayar oyunlarının şu an hakimi olarak gözüken online oyunlar ise şöyle;

League Of Legends

Riot games tarafından 2009 yılında piyasa sürülen oyun MOBA türüne çağ atlatmıştır. İlk MOBA oyunlarından olan Dota’nın yapımcılarından bir kısmının ayrılarak yarattığı league of legends oyunu şu anda oyuncu sayısı olarak kendi türünde eşi benzeri zor bulanacak bir işe imza atmıştır. Online oynanan bu oyun E-Spor’ unda ilk öncüsüdür.

Counter Strike: Global Offensive 

Yıllardır sevilerek oynanan Counter Strike serisinin en son çıkan oyunudur. Önceki oyunlara göre geliştirilmiş grafikler ve silahlara beraber bir online aksiyon oyunudur. Çıktığı dönemden bu yana popülerliğini katlayarak ilerlemiştir. Aksiyon türünün mihenk taşlarından biri olan CSGO yakın zamanda kırdığı anlık oyuncu sayısı rekoruyla tekrardan kendinden söz ettirmeyi başarmıştır.

Fortnite

Fortnite

2017 yılında hayatta kalma türünün popülerleşmesi ile beraber Epic Games öncülüğünde piyasaya sunulan bir oyundur. Ücretsiz olmasıyla kendi türündeki oyunlara karşı avantaj sağlayan Fortnite geniş bir oyuncu kitlesine sahiptir. Diğer platformlarda da yer alan Fortnite giriş yaptığı her platformda listelerin üst sıralarında kendine yer bulmuştur. Kendi türünde PUBG ile birlikte en çok rağbet gören oyundur.

PlayStation Oyunları

Bir video oyun konsolu olan Playstation, Sony tarafından ilk olarak 1994 yılında piyasaya sürüldü. Çıkarttığı exclusiv e (sadece Playstation’a özel olan) oyunlarla konsol kullanıcıların gönlünde taht kurmayı başardı. Son dönemlerde fiyatlarıyla gündeme gelse de sadece özel oyunları için bile dünyada üst düzey satış rakamlarına ulaşmışlardır. Her bir exclusive oyunu global çapta oyuncu kitlesine kendini sevdirmeyi başarmıştır. Ve dünyanın en saygın oyun puanlama sitelerinden biri olan Metacritic’ den yüksek puanlar almıştır. İşte Playstation’ un en çok sevilen exclusive oyunlar listesi:

PlayStation Oyunları

  • Uncharted Serisi
  • Horizon Zero Dawn
  • The Last Of Us Serisi
  • Persona Serisi
  • BloodBorne
  • Shadow Of The Colossus
  • God Of War Serisi
  • Spider-Man
  • Days Gone

Yazıda bahsedilen oyunların hepsi dünyanın en iyi oyunları listesine aday oyunlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu