Rollic Games 168 Milyon Dolara Zynga'ya Satıldı

Geçtiğimiz günlerde Türk oyun firması Peak Games’i 1.8 milyar dolara satın alan Zynga,bir başka Türk oyun şirketi olan Rollic Games ‘i 168 milyon dolara satın aldı.

Rollic Games Zynga Bünyesine Katıldı

Haziran ayında 1.8 milyon dolara Peak Games şirketini bünyesine katan Zynga,Türk oyun firmalarına yatırım yapmaya devam ediyor.Zynga’nın bu seferki yatırımı Türk oyun firması Rollic Games oldu.San Francisco merkezli oyun şirketi 168 milyon dolar ödeyerek firmanın %80’ini bünyesine kattı.Kalan %20’lik hisseyi ise ilerleyen günlerde satın alması bekleniyor.

Konuyla ilgili Zynga’nın icra kurulu başkanı Frank Gibeau ;

2020 yılında dünya genelinde en hızlı büyüyen oyun geliştiricilerinden olan ve inanılmaz bir ekibe sahip olan Rollic Games’i satın alarak hyper-casual kategorimizi genişletmekten dolayı mutluyuz. Rollic ile hedef kitlemizi anlamlı bir şekilde büyüterek, küresel reklamcılık işlerimizi genişletiyor ve çeşitlendiriyoruz. Zynga Rollic’in desteğiyle daha hızlı büyüyecek.

dedi.

Rollic Games kurucu ve CEO’su Burak VARDAL,Zynga ekibine katılmaktan gurur duyduklarını söyledi.Aylık 65 milyon aktif kullanıcıya sahip oyunlarıyla Zynga’nın dikkatini çekmeyi başaran Rollic’i kutlar,bu tür girişimlerin devamlı olmasını temenni ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu