Espor Kulübü Nasıl Kurulur?

Merhaba Trespor takipçileri bugünkü konumuz sitemiz ve projemizin de konsepti ve konusu olan Espor hakkında olacak. Çevrenizde veya yayınlarını izlediğiniz maçlarını turnuvalarını takip ettiğiniz onlarca yüzlerce esporcu var. Ve bunların oynadıkları takımlar var. Sözleşmeli, maaş aldıkları ve bağlı oldukları takımlar. Geçen ki yazımda sizlere Espor lisansı nasıl alınır, nasıl bir esporcu olursunuz ondan bahsetmiştim. Şimdi ise sizlere bir Espor kulübü nasıl kurulur onu anlatacağım.

Espor Takımı Nasıl Kurulur?

Genel olarak takım kurmak üç adımda tamamlanabilir. Ancak bu işin bir de resmi işlemleri bulunuyor. Teknik ekip tamamlandıktan sonra sözleşmeler ve maddi akış ile birlikte kurumsal bir yapı elde edilir. Takımın gelir gider dengesini korumak adına sponsorluklar da imzalanabilir. Ülkemizde E spor Federasyonu kurulması ile kulüplerin şirketleşmeden kulüpleşmesi daha kolay olmaktadır. Spor kulübü kurmak için Dernekler yönetmeliğine uygun spor kulübü derneği kurmak gereklidir.

Dernek kurmak için ise en az 7 gerçek ya da tüzel kişinin bir araya gelmesi şarttır. Bu kişiler dernekleri ile ilgili bir tüzük hazırlar ve bu tüzükte resmî gazetede 11 madde olarak belirtilen kriterlerin belirtilmesi gereklidir. Bir espor takımı kurmak istediğinizde bu şekilde dernek kurar ve iki adet kuruluş bildirimi ile mülki idari amirine teslim edilir. Mülki idari amirliğine şu belgeler ile başvuru yapılır.

  • Taslak spor kulübü tüzüğü, tüzük tanımı, spor kulüpleri tescil taahhütnamesi
  • Antrenör belgesi, kulüp bilgi formu, dilekçe, yönetim kurulu karar fotokopisi
  • Kuruluş bildirgesi, tesis bilgisi, merkez ofise ait kira kontratı, vergi numarası
  • Giderlerini karşılayacak gelire sahip olduğuna daire belge
  • İmza sirküleri yetki belgesi, faaliyet belgesi, a4 kağıdı, 2 adet yarım kapak dosya

TESFED tarafından yayımlanan resmi dökümanlara ulaşmak için aşağıda yer alan bağlantıdan gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu